Gepensioneerd landbouwerskoppel krijgt celstraf voor stalking zonen

Redactie KW

Een gepensioneerd landbouwerskoppel uit Zwevegem is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot een celstraf met uitstel voor het stalken van hun eigen kinderen.

De ruzie ontstond in 2003 toen het echtpaar het landbouwbedrijf overliet aan hun zoon. De vader zou er volgens afspraak zo lang mogelijk gratis blijven werken en contractueel werd ook bepaald dat het gepensioneerde echtpaar er gratis mocht blijven wonen. Maar toen de zoon een meisje leerde kennen, liep het mis en begonnen volgens de kinderen de pesterijen.

Vrijgezellen

Naar verluidt was er door het echtpaar destijds afgesproken dat hun kinderen altijd vrijgezel moesten blijven zodat het familiefortuin niet zou verloren gaan. De pesterijen zouden onder meer bestaan uit het saboteren van landbouwmachines, dagelijks ongevraagd op het erf wandelen en er werden lasterlijke roddels rondgestrooid over hun zoon en diens broer. In eerste aanleg kregen de ouders een boete van 250 en 1.100 euro.

Het ouderpaar ging daartegen in beroep, maar het hof van beroep gaf hen een zwaardere straf. Het hof zag in de 67-jarige moeder de leidende figuur van het pestend gedrag de legde haar een gevangenisstraf van 3 maanden op met drie jaar uitstel. De vader (69) kreeg een maand cel opgelegd, eveneens met drie jaar uitstel.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.