Gemeenteraadslid wil zware belasting invoeren voor nertsenkwekerij in Wervik

Redactie KW

Als het afhangt van Bart Pynket (Positief Project) dan komt er voor alle nertsenkwekerijen in Wervik een ingebruiksstellingbelasting van maar liefst 100.000 euro en daarbovenop ook nog eens jaarlijks een overlastbelasting van 25.000 euro per jaar.

Hij diende dat opmerkelijk voorstel in op de gemeenteraad. “Op die manier kunnen we als stad voor twee belangrijke signalen zorgen naar potentiële kandidaten om op ons grondgebied een nertsenkwekerij te beginnen en anderzijds naar de bevolking dat we dat niet willen”, aldus Bart. “Dit voorstel is geïnspireerd op dezelfde eensgezindheid waarmee we in de gemeenteraad van december 2007 het fenomeen van de nachtwinkels een halt wilden toeroepen.”

De meerderheid steunde het voorstel niet. “De gouverneur zal dat omwille van het redelijkheidsbeginsel nooit goedkeuren” aldus schepen Ann Degroote. (Open VLD). De Deputatie leverde een milieuvergunning af voor een mega nertsenkwekerij in de gebouwen van de voormalige planten- en bloemenkwekerij nv Ghesquiere op de Menensesteenweg. Tegen die beslissing is beroep aangetekend.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.