Gemeenteraadslid Ann Bonte breekt met Open VLD

Redactie KW

Ann Bonte breekt volledig met de Open VLD. Ze nam ontslag als bestuurslid en zal als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelen.

Het blijft serieus rommelen bij de Ieperse Open VLD en interimvoorzitter Laurent Hoornaert kan alleen maar vaststellen hoe diep de crisis wel zit. „Ik heb mijn ontslag met hem besproken en hij ziet ook wel in dat het eigenlijk niet anders kan”, aldus Ann.

„Ik vind het spijtig want hij meent het goed, en ik vind het zeker spijtig voor de mensen binnen de partij die wél in mij zijn blijven geloven. Ik blijf in contact en wens Emily Talpe en haar groep alle succes toe. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of het ooit nog goed komt. Mijn geduld is in elk geval op, ik ben het beu om voortdurend aangevallen en zwart gemaakt te worden, op de meest laag bij de grondse manieren. Ik ben iemand die vooruit wil en geen energie wil stoppen in ruzie maken. Maar het is niet alleen de ontgoocheling over de ontwikkelingen op plaatselijk niveau die me tot mijn beslissing bracht : ook met de houding van VLD-nationaal (Ann heeft het voortdurend over VLD en niet over Open VLD, red.), voor wie de verkiezingen het hoogste doel zijn en niet de werking aan de basis, kan ik niet langer leven.”

Na negen jaar OCMW-raadslid te zijn geweest, zit Ann, die bij de verkiezingen van 2006 429 stemmen behaalde, sinds 2007 in de gemeenteraad voor Open VLD. De jongste maanden stemde ze vaak mee met de meerderheid in plaats van met haar eigen partij. „Nu ga ik als onafhankelijke zetelen en zal ik stemmen naar eigen inzicht. Nee, ik stap niet over naar de CD&V en ook de Lijst Dedecker interesseert me vooralsnog niet. Al weet je natuurlijk niet wat de toekomst zal brengen. Maar ik zal met plezier aan politiek blijven doen.” (JRE)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 20 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.