Gemeenteraad keurt 4 RUP’s goed

Redactie KW

Vier van de acht ruimtelijke uitvoeringsplannen die het gemeentebestuur op de tekentafel liggen had, zijn op de gemeenteraad van maandag 17 november goedgekeurd. „En dat is vooral een goeie zaak voor al wie bekommerd is om kwalitatief en betaalbaar wonen in Bredene”, gaf schepen voor Ruimtelijke Ordening Steve Vandenberghe te kennen.

Een van de vier RUP’s die de gemeenteraad maandag goedkeurde was die van de veelbesproken wijk Maria Duyne, waar de voorbije jaren heel wat protest rees tegen de komst van hoogbouw.

„Met het RUP Maria Duyne willen we de bouw van meergezinswoningen in de binnenstraten van deze residentiële wijk nu onmogelijk maken”, gaf schepen voor ruimtelijke ordening Steve Vandenberghe te kennen. „Wie daar wil (ver)bouwen, zal zich moeten beperken tot een eengezinswoning waarin echter wel nieuwe woonvormen als kangoeroe- of zorgwonen zijn toegelaten.”

„Meergezinswoningen zullen enkel nog toegelaten worden langs delen van de Klemserkestraat, Koerslaan en Derbylaan. De grote verbindingsassen van de wijk, zeg maar”, aldus nog Vandenberghe.

RUP Zeelaan 1

Met het RUP Zeelaan 1 komt het gemeentebestuur dan weer tegemoet aan de verzuchting om wonen betaalbaar te houden, aldus schepen Vandenberghe. „De Vlaamse overheid wil dat we dichter bij elkaar gaan wonen. Kleinere percelen met zijdelingse en ruggelingse schakeling zullen ervoor moeten zorgen dat straks betaalbare en kwalitatief hoogstaande woningen op de markt komen”, weet de schepen.

Vooral het tracé van het nieuwe stukje Zeelaan baart CD&V-gemeenteraadslid Gilbert Vanleenhove dan weer zorgen. „Hiermee wordt een hoogst onveilige situatie gecreëerd. De Zeelaan, die altijd bedoeld was om het verkeer vlot en veilig weg te leiden uit de woonkernen, komt nu dwars door een woonwijk met aan weerskanten woningen die er toegang op krijgen en verscheidene woonstraten die er rechtstreeks op zullen uitmonden.” Een „bedenkelijke beleidsoptie” die volgens Vanleenhove in de toekomst voor verkeersellende zal zorgen. (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 21 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier