Gemeentelijk onderwijs in Oostnieuwkerke verdwijnt

Redactie KW

De gemeenteraad keurde een principe-akkoord goed dat bepaalt dat het lager onderwijs in Oostnieuwkerke vermoedelijk al vanaf volgend schooljaar enkel georganiseerd wordt door het vrije net. De oppositie had bakken kritiek. Zowel Samen als Open Vld zeggen immers dat ze de onderhandelingen niet konden opvolgen omdat ze er niet over geformeerd werden.

Volgens schepen van onderwijs Ludwig Willaert (CD&V) is het dalend aantal potentie leerlingen de reden van de beslissing. Oppositieraadslid Marc Bogaert (Samen) was niet tevreden met de info die in het bundel omtrent het principe-akkoord terug te vinden was. “Sedert wanneer zijn er gesprekken, waren er nog andere voorstellen dan hetgeen voorligt ?”, vroeg het raadslid.

Infrastructuur verhuurd aan vrije net

“De onderhandelingen zijn anderhalf jaar geleden opgestart op vraag van het vrije net.”, verduidelijkt schepen Ludwig Willaert (CD&V), “Er vonden verscheidene maandelijkse gesprekken plaats waarbij diverse voorstellen werden voorgelegd.”. Marc Bogaert informeerde ook naar de gevolgen voor de infrastructuur. “Het gebouw van de Gemeenteschool in de Roeselarestraat zal verhuurd worden aan het vrije net.”, aldus burgemeester Josiane Lowie (CD&V). Marc Bogaert wou weten of ook de ouders geïnformeerd werden. “Morgen krijgen de ouders een tweede brief.”, aldus schepen Ludwig Willaert….

(CBR)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 7 mei 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.