Gemeente niet van plan om Kosmos te kopen

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Heuvelland is niet van plan om het domein De Kosmos op de Rodeberg in Westouter aan te kopen. Dat heeft burgemeester Bernard Heens gezegd op de gemeenteraad , op vraag van Jean-Pierre Geelhand de Merxem, fractieleider van oppositiepartij Gemeentebelangen.

Het domein met de gebouwen, waaronder het geklasseerde hoofdgebouw, staat al jaren te verkommeren, sinds de laatste eigenaar failliet ging. Een eerste openbare verkoop vorig jaar, toen een Nederlander het domein opkocht voor 1,8 miljoen euro, werd achteraf nietig verklaard, omdat het om een oplichter bleek te gaan.

Volgende week is er normaal een nieuwe openbare verkoop gepland. Maar de Vlaamse overheid, meer bepaald het agentschap voor natuur en bos, zou geïnteresseerd zijn in de aankoop van het Kosmosdomein. Er wordt momenteel gepolst bij het provinciebestuur en het gemeentebestuur van Heuvelland of zijn interesse hebben om het gebouwencomplex een nieuwe bestemming te geven. Burgemeester Bernard Heens houdt momenteel de boot af en zegt dat de gemeente zeker geen kandidaat is om De Kosmos aan te kopen.

De gemeenteraad van Heuvelland heeft wel unaniem de aankoop van het Warandedomein en het kasteel De Warande in Kemmel goedgekeurd. De gemeente huurt het kasteel al sinds 1980 en gebruikt het als gemeentehuis.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier