Gemeenschapshuis Sint-Denijs wordt verkocht

Redactie KW

Tijdens de Zwevegemse gemeenteraadszitting werd beslist het gemeenschapshuis in Sint-Denijs te verkopen. De instelprijs wordt geraamd op 300.000 euro.

Het gemeenschapshuis te Sint-Denijs heeft met bijhorend magazijn en grond, een oppervlakte van 3479 m². Het Comité tot Aankoop van onroerende goederen te Kortrijk heeft een schattingsverslag opgemaakt en raamt de instelprijs op 300 000 euro. De verkoop kadert in de beleidsvisie van centralisatie van dienstverlening. Het gemeentebestuur investeert hiervoor in het Gemeentepunt te Zwevegem. “De gemeenschapshuizen in de deelgemeenten komen leeg te staan. De administratieve dienstverlening gebeurt op de Bibus en de andere activiteiten zoals officiële plechtigheden en vergaderingen, gebeuren vanaf 1 juli in de ontmoetingscentra van de deelgemeenten”, verduidelijkt de burgemeester.

Met de verkoop van die gemeenschapshuizen verwerft de gemeente bijkomende inkomsten die ze kan aanwenden voor de realisatie van een functioneel gebouw in het belang van een kwaliteitsvolle dienstverlening.

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.