Geluwse ouders eisen noodopvang voor hun kinderen

Redactie KW

Ouders die gebruik maken van naschoolse kinderopvang De Sloeber in Geluwe voeren actie. Ze eisen dat het OCMW noodopvang voorziet voor kinderen die geen plaats krijgen in de naschoolse opvang.

Sinds een aantal maanden moeten ouders 6 tot 7 weken op voorhand een aanvraagformulier indienen voor De Sloeber. Voordien was er altijd wat overcapaciteit en waren af en toe eens tot vijf kinderen te veel in de opvang. Later werden dit 40 kinderen en omdat dit te veel werd, wilde de gemeente zich opnieuw aan de regels houden en besloot de nieuwe maatregel door te voeren.

Dit stelt echter een probleem voor ouders die hun werkuren pas laat doorkrijgen en die ouders voeren nu actie. “Wij begrijpen dit ten volle, maar het gebrek aan extra maatregelen voor deze getroffen ouders is onaanvaardbaar”, stelt ouder Dominique Romaen. “Bepaalde ouders schrijven momenteel hun kinderen in voor elke dag, zelfs al kunnen ze die dan soms gewoon komen afhalen van de school. Om al die problemen op te lossen eisen we met onmiddellijke ingang noodopvang tot het OCMW, Graankorrel en Kind & Gezin tot een oplossing zijn gekomen.”

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode editie Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.