Geen gratis potgrond meer voor bebloemingscomité Westouter

Redactie KW

Op de gemeenteraad van Heuvelland maandag moest voormalig schepen van Milieu in het verweer omdat het bebloemingscomité van Westouter al jaren gratis potgrond krijgt van de gemeente.

Georges Declerck (N-VA) haalde op het einde van de gemeenteraad een brief aan die hij had gekregen van het bebloemingscomité van Westouter. Daarin klaagde de vereniging aan dat ze geen gratis potgrond meer kreeg. Georges Declerck vroeg zich dan ook af wie de potgrond betaalde. “Die potgrond was gratis onder strenge voorwaarden”, repliceerde Frans Durnez (CD&V). “De potgrond was alleen voor de leden van het bebloemingscomité die het gebruikten om hun tuinen en bloembakken langs de kant van de openbare weg op te fleuren en daarmee automatisch ingeschreven was voor de wedstrijd van het bebloemingscomité.”

“Nooit op de gemeenteraad geweest”

Huidig schepen van Milieu Jean-Pierre Geelhand de Merxem (Gemeentebelangen) vond dat niet kunnen. “Dat is nooit op de gemeenteraad geweest”, aldus de schepen. “Het bebloemingscomité krijgt ieder jaar een gemeentelijke toelage van 550 euro. Nu blijkt dat ze ook nog eens potgrond kregen ter waarde van 1.250 euro. Dat was dan als extraatje? Dat is niet eerlijk ten opzichte van de andere verenigingen.”

Frans Durnez, die tot 2012 groenschepen was en voorzitter is van het bebloemingscomité haastte zich om te zeggen dat het al zo was ten tijde van zijn voorganger schepen Hoornaert, “als steun voor al het mooie werk die het comité doet in het dorp.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.