Geen bouwvergunning voor 3 Mussenbrug in Diksmuide

Redactie KW

Stedebouw geeft geen bouwvergunning voor de 3 Mussenbrug over de Handzamevaart in Diksmuide. Een zwaar ontgoochelde schepen Peter Bossu (SP.A-Open) stelt zich nu vragen bij een interpellatie van oppositieraadslid Geert Debaillie (Idee2006) in de gemeenteraad van november. Die laatste zegt dat zijn tussenkomst van toen niets te maken heeft met de weigering.

Stad Diksmuide wil een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over de Handzamevaart, tussen de gebouwen van het gemeenschapsonderwijs in de Grauwe Broedersstraat en de Handzamedijk. “Vanmorgen 27 december 2011 kregen we slecht nieuws: de bouwvergunning voor de 3 Mussenbrug wordt geweigerd”, aldus een ontgoochelde schepen Peter Bossu (SP.A-Open). “De gewestelijke stedebouwkundige ambtenaar verwijst naar het feit dat er een zone naast de Handzamevaart bouwvrij moet zijn en dat het ontwerp een te grote impact op het omliggende landschap heeft om aanvaardbaar te zijn.”

Schepen Peter Bossu vindt dat dit vragen oproept. “Waarom deed raadslid Geert Debaillie in de gemeenteraad van november zo lacherig over de bouwvergunning die zou geweigerd worden terwijl niks daar toen op wees ?” vraagt Peter Bossu zich af.

Geert Debaillie (Idee2006) vindt dat larie. “De reden voor mijn tussenkomst in die gemeenteraad was dat ik had vernomen dat het verlenen van die vergunning niet evident zou zijn. En dat terwijl de meerderheid al een studiebureau wou aanstellen, terwijl de vergunning nog niet binnen was.”

Volgens Peter Bossu zal het stadsbestuur onderzoeken hoe men in beroep kan gaan tegen deze beslissing.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier