Gaslek door wegenwerken : Plein korte tijd ontruimd

Redactie KW

In het centrum van Kortrijk is er bij wegenwerken een gaslek ontstaan waardoor winkels en huizen ontruimd moesten worden. Ook de kinderen van een vlakbij gelegen school moeten tijdelijk uit hun klassen en werden buiten de gevaarzone opgevangen in gebouwen van de school.

Het gaslek is volgens commissaris Rudi Libeer van de politie Vlas ontstaan kort voor 9 uur op de hoek van de Langemeersstraat en het Plein. Daar zijn werken aan de gang. Uit voorzorg werden woningen en winkels in de straten rondom ontruimd. Ook een afdeling van de Pleinschool (Sint-Jozef) werd op vraag van de politie preventief ontruimd. De leerlingen bevinden zich wel nog in gebouwen van de school maar dan buiten de gevarenzone.

De mensen die hun huis moesten verlaten, werden opgevangen in de cafetaria van de Sint-Niklaaskliniek vlakbij. Intussen werd de druk op de gasleiding afgesloten en werd de geraakte middendrukleiding hersteld. Het gevaar is geweken, het alarm werd afgeblazen en de bewoners en leerlingen konden terug naar hun huis of klas. (Belga/NSK)

./.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.