Gangsters slaan etalageruit krantenzaak in Tielt aan diggelen en stelen sloffen sigaretten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Maandagmorgen even na middernacht sloegen drie gemaskerde mannen met een zwaar voorwerp de etalageruit van krantenzaak Hilde en Lieven (Huis Mannens) in de Ieperstraat aan diggelen. Daarna betraden ze de winkelruimte en gristen onder andere sloffen sigaretten mee. De buit wordt op een paar duizenden euro’s geraamd.

Uitbater Lieven Busschaert, die aan de overkant van de krantenzaak in de Ieperstraat woont, werd maandagmorgen gewekt door een hels lawaai. Toen de man buiten kwam zag hij drie gemaskerde mannen via de stukgeslagen etalageruit zijn winkel betreden. Ook buurtbewoners werden gewekt door het lawaai.

De uitbater verwittigde onmiddellijk de politie. Een minuut later liepen de drie gangsters met hun buit – onder andere voor duizenden euro’s sloffen sigaretten, gewikkeld in een laken – naar de parking van de nabijgelegen Delhaize.

Daarna vertrokken ze in volle vaart met een donkerkleurige Audi A6. Van de daders ontbreekt momenteel elk spoor. De uitbater zal extra maatregelen nemen om zijn winkel te beveiligen. De politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. (LVA-PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.