Futurotextiel 08 opent de deuren in Kortrijk

Futurotextiel in Kortrijk is een futuristische tentoonstelling rond textieltoepassingen.
Redactie KW

In Kortrijk opent vanavond Futurotextiel 08. Geen beurs, wel een tentoonstelling die een overzicht biedt van de hoogtechnologische toepassingen van textiel. Zaken die nu al kunnen, zoals bijvoorbeeld kunststofaders of kraakbeen uit moderne vezels. Maar ook prototypes van lichtgevende kledij, textiel in de toekomst. Futurotextiel in Kortrijk werkt samen met Rijsel. De tentoonstelling is het eerste grensoverschrijdende project van die grootte binnen het nieuwe Eurodistrict Kortrijk-Rijsel-Doornik.

Futurotextiel is geen beurs, wel een tentoonstelling. Studio Arne Quinze richtte een oude NMBS-loods in Kortrijk in als een soort nieuwe stad. Daarin wordt de bezoeker geconfronteerd met toepassingen in alle mogelijke vormen. Kortrijk werkt hiervoor samen met Rijsel, waar de eerste editie plaatsvond. Het is meteen een eerste groot project binnen het nieuwe eurodistrict.

Futurotextiel trekt ook de binnenstad in. In het Broelmuseum gingen hedendaagse kunstenaars aan de slag met textiel. Futurotextiel 08 loopt tot begin december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.