Freddy Maertens Cycling Tour naar Zonnebeke voor herdenking WO I vanaf 2014

Redactie KW

De volgende vier jaar zal het epicentrum van de Freddy Maertens Cycling Tour in Zonnebeke liggen naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Op zondag 6 juli vindt de elfde editie plaats van de Freddy Maertens Cycling Tour en de Kloen Kids Tour plaats. Het Beitemse initiatief zal dan voor het eerst de ondertitel ‘Frontwiel’ meekrijgen. “Omdat we dan ook 100 jaar WO I herdenken gingen we op zoek om hierrond iets sensibiliserend te doen”, zegt Geert Deraeve van Kloen vzw. “Met het gemeentebestuur konden we een overeenkomst bereiken om de volgende vier jaar Zonnebeke het kloppend hart van de fietstocht te maken. Het is de bedoeling dat er ieder jaar een andere deelgemeente in de kijker gezet wordt. Volgend jaar is het kasteeldomein in Zonnebeke met het pas vernieuwde Memorial Museum Passchendaele 1917 het bevoorradingspunt.”

Jaarlijks 1.600 deelnemers

De Freddy Maertens Cycling Tour trekt jaarlijks ongeveer 1.600 fietsers. De opbrengst gaat telkens naar de vzw Kloen. Op de persvoorstelling woensdagavond doste Freddy Maertens zich speciaal uit als soldaat uit de Eerste Wereldoorlog.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.