Frans van Wendy eist excuses van makers ‘Albert II’

© BELGA
Redactie KW

Frans Vancoppenolle, echtgenoot van Wendy Van Wanten, heeft in een open brief de makers van de Eén-reeks ‘Albert II’ de hand gereikt. Hij hoopt dat er excuses volgen, zoniet ziet hij zich genoodzaakt om gerechtelijke stappen te ondernemen.

In de open brief schetst Frans zijn twijfel en zijn vrees. Zijn vrees, als zouden andere kinderen op school nu de kinderen van Wendy gaan pesten doordat hun moeder op nationale televisie voor ‘hoer’ werd versleten. Zijn twijfel, omdat hij niet weet hoe het nu verder moet: zullen de makers bereid zijn om zich te verontschuldigen, nationaal en open en bloot? Moet hij zijn vrouw gaan verdedigen in praatprogramma’s allerhande, met het risico om voor aandachtstrekker versleten te worden?

“Alle dvd’s zullen moeten worden vernietigd”

Daarom richt hij zich alsnog tot de makers én tot de nationale omroep, met de vraag om zich publiekelijk te excuseren tegenover Wendy. Dat ze haar niet zomaar als ‘hoer’ hadden mogen bestempelen. Dat ze te ver zijn gegaan.

In een reactie aan Het Laatste Nieuws uit hij ook nog zijn angst voor het moment waarop de reeks later nog eens wordt heruitgezonden. Of erger nog: volledig op dvd geperst. “Als dat gebeurt, dan moeten al die schijfjes worden vernietigd”, vindt hij. Toch hoopt hij dat het allemaal zo ver niet hoeft te komen. “Willen we echt 50.000 euro aan advocatenkosten spenderen terwijl we enkel om verontschuldigingen vragen? En zal er een uitspraak vallen vóór 2023?”

Wendy wél, Iris Vandekerckhove niet?

Toch ziet het er niet naar uit dat er vanuit de VRT of het productiehuis excuses zullen volgen. Al maken Frans en Wendy volgens experts nochtans een grote kans om de zaak te winnen, als ze een rechtszaak zouden aanspannen. Vooral dan omdat niet enkel het ‘merk’ Wendy Van Wanten, maar ook de echte naam van Iris Vandekerckhove werd verbonden aan de term ‘hoer’. Mogelijk kan dat wel degelijk als laster en eerroof worden bestempeld.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier