Frans Schotte is algemeen voorzitter van de Gezinsbond

Redactie KW

Frans Schotte uit Roeselare is de nieuwe algemeen voorzitter van de Gezinsbond. De algemene vergadering van de bond heeft de ceo van Standaard Boekhandel zaterdagmorgen tot voorzitter verkozen.

Frans Schotte woont in Roeselare, is 64 en is vooral bekend als (ontslagnemend) voorzitter van Cercle Brugge en als ceo van Standaard Boekhandel. Toen hij halfweg dit jaar bekendmaakte dat hij een punt wou zetten achter zijn voorzitterschap van Cercle Brugge, liet hij weten dat hij kandidaat-voorzitter was voor de Gezinsbond. Halfweg volgend jaar geeft hij ook de leiding over Standaard Boekhandel door aan zijn zoon Geert.

Frans Schotte volgt bij de Gezinsbond Roger Pauly op die na een ambtstermijn van 12 jaar de fakkel doorgeeft. Ook werd een nieuwe Raad van Bestuur verkozen.

Bio

Frans Schotte is licentiaat Gezinssociologie. Hij startte zijn loopbaan in Human Resources en werd personeelsdirecteur bij Roularta, vervolgens secretaris-generaal van de Textielwerkgeversfederatie en in 1984 ceo van Standaard Boekhandel. Daarnaast was hij gedurende 10 jaar voorzitter van Cercle Brugge, een voetbalploeg waar hij sterk heeft ingezet op sociaal engagement en jeugdwerking.

“Twee begrippen die hij als kersvers algemeen voorzitter van de Gezinsbond ook met stip heeft aangeduid”, aldus de mededeling van de Gezinsbond.

“De waarde van het gezin”, is voor Frans Schotte, “cruciaal voor het individu en de samenleving.”

“De Gezinsbond moet verder uitgebouwd worden als een sterke organisatie met een gezond financieel beleid in een structuur die transparant is en inspeelt op de toekomstgerichte doelstellingen. Werving van nieuwe gezinnen en marketingcampagnes uitwerken, alsook de samenwerking met de media versterken is een belangrijke invalshoek”, luidt het bij de Gezinsbond.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 23 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier