FOTOSPECIAL : Babygiraf geboren in Bellewaerde

Redactie KW

In Bellewaerde Park in Ieper is vorige week woensdag een babygiraf geboren, de eerste in acht jaar. De dierenverzorgers hadden de geboorte pas begin juli verwacht en waren verrast.

Moeder Simone is niet echt opgezet met haar kleintje. Daarom geven de dierenverzorgers momenteel het jong om beurten z’n flesje, ook ‘s nachts.

Naam gezocht met een Z
In de natuur leven er nog slechts 650 Rothschildgiraffen. Elke geboorte is dus belangrijk, aldus de krant. Bellewaerde Park gaat nu op zoek naar een naam voor het girafje van het mannelijke geslacht. De naam moet met een Z beginnen, want de dierenverzorgers willen de op kerstdag overleden papa Zuri gedenken.

Bekijk de fotospecial :

En hier vind je een filmpje :

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(FV/Belga)

Uit Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 30 april 2010

Vanavond ook in het journaal van Focus-WTV, vanaf 18 uur en ook stipt om 22 uur

>> Welke naam zou jij geven aan de pasgeborene? Laat het ons weten via frederic.vansteenkiste@kw.be en vergeet niet dat het met een Z moet beginnen!

>> Meer over de babygiraf kan je ook volgen op de blog www.babygiraf.be, waar je ook rechtstreeks een suggestie voor de naam kan doen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.