Foto van soldaat Alidoor Lapère gestolen op militaire begraafplaats Houthulst

Redactie KW

Tijdens een bezoek aan het graf van Alidoor Lapère ontdekten Walter Vandenbulcke en Jeannette De Meyer dat het gedenkplaatje met foto van hun grootoom verdwenen was. “We begrijpen niet dat mensen zoiets durven doen”, klinkt het.

Walter Vandenbulcke en Jeannette De Meyer uit de Sint-Kristoffelstraat stelden tijdens een wandeling op de Belgische militaire begraafplaats vast dat het gedenkplaatje van hun grootoom Alidoor Lapère weg was. “Net als ieder jaar brachten we een bloempot naar het graf van de broer van mijn grootmoeder”, vertelt Jeannette. “Ik ben opgevoed door mijn grootmoeder Valerie Lapère en heb haar beloofd dat als zij er niet meer zou zijn, ik verder op 1 november een bloemetje op het graf van Alidoor zou zetten. Ze stierf op 93-jarige leeftijd en al 19 jaar kom ik die belofte na.”

“Ik had direct gezien dat het weg was en zocht nog in de struiken, maar vond het niet meer terug”, zegt Walter. “Ik heb geen idee wat de dieven ermee kunnen aanvangen. Onlangs is ook een koperen plaat verdwenen bij een ander graf. Ik kan niet begrijpen dat mensen zich met zulke dingen bezighouden.”

(DCJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier