Focus/WTV ballon feest groot succes

GFICOK2.1
Redactie KW

Samen met een vijftigtal andere warmeluchtballonnen is zaterdagavond op de hippodroom in Waregem de grootste luchtballon ter wereld opgestegen. Dat gebeurde tijdens de twaalfde editie van de Waregemse ballonhappening. Het was de eerste keer dat de ballon in het Belgische luchtruim te zien was.

In de grootste luchtballon ter wereld, eigendom van

GreetZZ-ballonvaarten uit het Nederlandse Goirle, is plaats voor maximaal 32 personen en een piloot, goed voor ruim 5.000 kilogram. De ballon heeft een inhoud van 17.000 m³ warme lucht. “Ter vergelijking: in een normale luchtballon kan zo’n 4.000 m³”, aldus mede-organisator Gino Ciers.

De GreetZZ-luchtballon kost zo’n 250.000 euro en werd in het Britse Bristol bij ballonbouwer Cameron Balloons gebouwd. De mand heeft een lengte van zo’n 6,5 meter. Onder meer Studio 100-figuren Kabouter Plop en Mega Mindy maakten de eerste Belgische vlucht van de grootste ballon ter wereld mee. Het opstijgen verliep zonder problemen.

grootste twistertapijt

Ook zondag stijgen de ballonnen nog eens op in Waregem. Dan vindt ook een wereldrecordpoging plaats om het grootste Twistertapijt te maken. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten