Flor, de kat van Floralux uit Dadizele, is met hagel beschoten

Redactie KW

De huiskat van bloemenzaak Floralux in Dadizele is met hagel beschoten. Het is niet duidelijk of dat met opzet of per vergissing is gebeurd. Bezoekers van de bloemenzaak maakten zich ongerust over de gezondheidstoestand van de winkelpoes. Een röntgenonderzoek bracht de hagel aan het licht.

In de bloemenzaak loopt sinds jaar en dag een huiskat. Ze wordt Flor genoemd en wordt verzorgd door het winkelpersoneel van de zaak. De voorbije weken leek het niet goed te gaan met de poes. Zo kon de kat haar acherpoot niet meer gebruiken.

Klanten maakten zich zorgen en sommigen aarzelden zelfs niet om de uitbaters met de vingers te wijzen en het over mogelijke dierenmishandeling te hebben.

20 hagelballetjes

De uitbaters beslisten daarop om de poes grondig te onderzoeken. En wat bleek? Over heel het lijf van de poes zaten zo’n 20 hagelballetjes verspreid. Om alle twijfel uit de wereld te helpen, verspreidde Floralux zelfs de röntgenfoto van de poes.

Eén hagelbolletje heeft een zenuw geraakt, waardoor de poes haar achterpoot niet meer kan gebruiken. De gevolgen van het hagelschot zijn nog niet bekend: de hagel zou kunnen leiden tot volledige verlamming. Het dier wordt nu verzorgd door een van de personeelsleden thuis.

(GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.