Flatcat uit Brugge verzorgt voorprogramma Dropkick Murphys in Vorst Nationaal

Redactie KW

De Brugse punkrockband Flatcat verzorgt op donderdagavond 26 januari het voorprogramma van de Amerikaanse punkrockers van Dropkick Murphys in Vorst Nationaal.

Vandaag donderdag treedt de Amerikaanse punkrockband Dropkick Murphys, bekend van hun monsterhit ‘The Wild Rover’, op in Vorst Nationaal. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Brugse band Flatcat, die bestaat uit Dieter Meyns, Wim en Dirk Luyckx en Alexander Jonckheere. Flatcat haalde in het verleden De Afrekening van Studio Brussel met hun singles ‘Hear Tonight’ en ‘Rockstar Fantasy’.

Last minute

“Wij hadden zelf aan Live Nation gevraagd of we het voorprogramma mochten doen”, vertelt Dieter Meyns. “Zij hebben daarvoor het bandmanagement van Dropkick Murphys gecontacteerd. Gistermorgen pas heeft dat bandmanagement ons voorstel goedgekeurd. Zelf weet ik het pas sinds gisteravond. We hebben gisteravond nog een bestelwagen moeten regelen. Het was allemaal heel hectisch, maar het loopt wel los.”

Eerste keer in Vorst

“Eerlijk gezegd hadden we er niet meer op gehoopt, aangezien we daags voor het concert nog niks vernomen hadden”, vervolgt Dieter. “We hebben wel onze set gerepeteerd. Dat we dat voorprogramma mogen doen, is super. Omdat het met een heel coole band is, maar ook omdat we nooit eerder in Vorst Nationaal speelden. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat we daar ooit zouden staan, want er treden maar zelden bands op waar wij bij passen.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.