Fiscus gaat strenger toezien op “zwarte” mosselen

Redactie KW

De belastingdiensten van Nederland en België gaan strenger toezien op de mosselhandel met Zeeland. Dat meldt de federale overheidsdienst financiën op haar website. De sector mag zich aan specifieke controles verwachten. Mosselhandelaar Bart uit Blankenberge zit al 25 jaar in de branche. Vroeger kon je enkel verse Zeeuwse mosselen kopen bij de mosselboer of bij je vishandelaar. Nu stunten ook heel wat grootwarenhuizen met mosselen en dat is blijkbaar voor niemand een goeie zaak.

Het mosselseizoen draait intussen op volle toeren. De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen wordt sinds juli geleverd. En wat dacht je die zijn weer iets lekkerder dan vorig jaar. Zeeuwen weten hoe ze de mosselgekke Belgen moeten doen likkebaarden. Maar ook de fiscus ontdekte blijkbaar het zwarte goud uit Yerseke. De mosselhandel is gewaarschuwd. De belastingdiensten in Nederland en België zijn van plan om de vershandel nauwer in het oog te houden.

Bart toont het goede voorbeeld

Bij mosselhandel Bart loopt alles volgens het boekje. Ondernemers zijn tegenwoordig weinig gebaat met een zwarte kas. Wie wil investeren of geld wil lenen moet gezonde omzetcijfers kunnen voorleggen. Als groothandelaar levert Bart dagelijks verse mosselen aan tientallen horecazaken. Hij rekent erop de fiscus om de beunhazen aan te pakken.

Fiscus gaat strenger toezien op

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.