Firmin Dupulthys neemt afscheid van Kortemarkse politiek

© Kurt Desplenter
Redactie KW

In de gemeenteraad van maandagavond, de laatste van deze legislatuur, nam burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) de gelegenheid te baat om de afscheidsnemende raadsleden in de bloemetjes te zetten. Meest opvallende naam onder hen: Firmin Dupulthys. Hoewel verkozen, zal hij niet meer zetelen.

Firmin Dupulthys zag de scores van zijn partij Samen Sterk op 14 oktober kelderen. Een mokerslag die hen uit de meerderheid kegelde en hun aantal verkozenen tot twee reduceerde. Toen al was de vraag in hoeverre die twee, huidig schepen Noël Bryon en huidig gemeenteraadsvoorzitter en gewezen burgemeester Firmin Dupulthys, te vinden zouden zijn voor een bijrol vanuit de oppositie. Nu blijkt dat de gewezen burgemeester daar inderdaad voor past. Firmin Dupulthys neemt helemaal afscheid van het politieke strijdtoneel, Bryon blijft wel op post, met aan zijn zijde Isabelle Doom. Johan De Cuman krijgt een zitje in de OCMW-raad.

In totaal werden maandagavond tien raadsleden in de bloemetjes gezet. Naast Dupulthys en De Cuman waren dat voorts Charles Bosch, Aimé Goemaere, Saskia Vanhove, Mia Deceuninck, Magda Vandecapelle, Mieke Callebert, Luc Vanhove en Sven Decaesstecker.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.