Filmfestival Oostende stelt Barbara Sarafian als Master van festival aan

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Filmfestival Oostende heeft de Gentse actrice Barbara Sarafian als Master aangesteld voor de zesde editie van het Filmfestival in Oostende. Barbara Sarafian wordt het gezicht van de editie en zij zal een selectie van haar favoriete films samenstellen.

Elk jaar selecteert het festival een centrale figuur, waarvoor een belangrijke rol weggelegd is. De Master is namelijk het gezicht van het festival en stelt haar selectie van favoriete films voor in de “Master Selection”. Uiteraard zetelt zij ook in de jury voor de Vlaamse Filmprijzen.

Na Arno, Tom Barman, Maurice Engelen, Bart De Pauw en Peter Van den Begin stelt het festival dit jaar de veelzijdige actrice Barbara Sarafian voor. FFO 12 vindt plaats van 7 tot 15 september 2012 en was vorig jaar goed voor meer dan 25.000 bezoekers.

Gentse actrice

Barbara Sarafian is geboren op 16 april 1968 in Gent. De Vlaamse actrice werd vooral bekend door haar vertolking als Matty in ‘Aanrijding in Moscou’ en is sindsdien niet meer weg te denken van het televisie- of bioscoopscherm.

Barbara begon haar carrière bij StuBru en Radio1, maar al snel kwam haar ware acteertalent naar boven met haar televisiedebuut in ‘Alles kan beter’ in 1998.

Carrière

De lijst van producties waarin ze ondertussen een dragende rol vertolkte, is stilaan indrukwekkend met als meest bekende : ‘Aanrijding in Moscou’ (2008), ‘Zot van A’ (2010), ‘Dubbelleven'(2010-2011), ‘Rundskop’ (2011) en binnenkort ‘Allez Eddy’ (2011).

(JG, foto BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier