Filmfestival Oostende maakt nominaties ‘Ensors’ bekend

Redactie KW

Het Filmfestival Oostende 2012 mikt op 30.000 bezoekers. Dat was te horen op de voorstelling van het festival, dat loopt van 7 tot 15 september.

Het Filmfestival is aan zijn zesde editie toe. “Nog meer dan vroeger staat talent van eigen bodem centraal”, benadrukte Peter Craeymeersch. “Zo is er op 8 september een Belgische openingsfilm, ‘Little Black Spiders’ van Patrice Toye, die zoals vorig jaar ‘Hasta la vista!’ zal draaien in alle zalen van Kinepolis. De slotfilm is ‘Reality’ van Matteo Garrone. Deze film won op het laatste festival van Cannes de Grand Prix du Jury.”

FFO werkt dit jaar samen met de filmfestivals van Namen en Utrecht en haalt zo ook de Waalse en de Nederlandse film binnen. Master actrice Barbara Sarafian selecteerde een reeks van tien films die een diepe indruk op haar nalieten.Ensors

Op het Filmfestival van Oostende worden op zaterdag 15 september opnieuw de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt, dit jaar omgedoopt tot ‘Ensors’, naar de Oostendse grootmeester van de schilderkunst. De jury, onder het voorzitterschap van Bart De Pauw, verkoos Ensorwinnaars in 13 categorieën. De genomineerden zijn vooral te vinden bij de films Hasta la vista!, Tot altijd, The Invader, Groenten uit Balen en Swooni. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege komt er de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film uitreiken.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier