Filip Meirhaeghe peter van nieuw oefenrestaurant KTA Kortrijk

Redactie KW

Op vrijdagavond 1 februari werd het oefenrestaurant ‘d’ Hofstede’ van het Koninklijk Technisch Atheneum Drie Hofsteden officieel geopend.

Guy Van Cauteren van restaurant ‘t Laurierblad en olympisch mountainbiker Filip Meirhaeghe hebben het peterschap aanvaard.

Doeners

Het oefenrestaurant d’ Hofstede was sinds 1 januari open voor leerlingen en leerkrachten maar zet nu de stap naar een breder publiek.

“KTA is een school voor doeners, onze leerlingen oefenen door het zelf te doen, dat geldt dat ook voor onze leerlingen van de afdeling restaurant-keuken”, zegt directeur Frank Derycke. “Het menu kan gaan van pasta en ovenschotel tot ossobucco en kreeft.”

Captain Cooker

Peter Filip Meirhaeghe had op de opening een uitdaging voor de leerlingen. “Ik heb een nieuw biertje ‘Captain Cooker’ met het ingrediënt ‘manuka’ ontdekt. Ik zou de leerlingen daar graag een gerecht mee zien maken en wil van hen ook graag weten wat het ingredient precies is, hoe het smaakt en waarom ze het op die of die manier verwerken in het gerecht”, aldus Filip, die toegeeft dat hij zelf niet kan koken maar wel graag eet. Het restaurant is open op dinsdag- en donderdagmiddag.

(PVH, foto LO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.