Fietspaden Oostendestraat tussen Keiem en Beerst worden heraangelegd

Redactie KW

Het Vlaamse Gewest gaat langs de N369 Oostendestraat in Keiem en Beerst het betonnen fietspad heraanleggen in asfalt. Door de hitte vorig jaar waren een flink aantal betonstroken naar omhoog gekomen.

Na het vellen van de populieren in het voorjaar van 2012 kwam door plotselinge hitte langs de N369 Oostendestraat ter hoogte van Keiem en Beerst het beton van de fietsstroken naar omhoog. Fietsen werd er weinig comfortabel. Het Vlaams Gewest, wegbeheerder van de Oostendestraat pakt het probleem fasegewijs aan zodat binnen een drietal jaar de fietspaden langs de Oostendestraat vernieuwd moeten zijn.

Een eerste fase gaat na de bouwvakantie van start. Hierbij wordt ter hoogte van Keiem in de richting van Middelkerke 300 meter betonverharding vervangen door een fietspad in asfalt. Daaropvolgend wordt er dan verder gewerkt richting Beerst, aan dezelfde zijde. Deze fase wordt in augustus aanbesteed. Hierbij zal 1,5 km fietspad heraangelegd worden. De volgende jaren volgt de rest van de fietsstroken.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.