Fietsen voor Ine te Passendale

Ineke Van der Meulen. © GF
Redactie KW

Dieter Van der Meulen wil samen met vrienden 1.000 km fietsen en geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het is tevens een eerbetoon aan zijn zus Ine die in 2011 overleed.

“‘Fietsen voor Ine’ is gegroeid uit het initiatief van Kom Op Tegen Kanker om 1.000 km te fietsen en zo kankeronderzoek onder de aandacht te brengen”, zegt Dieter Van der Meulen (31), gehuwd met Liesbeth Vanneste en vader van Warre (3) en Vic (3 maanden).

“Om mee te mogen fietsen, moet je per team, bestaande uit 1 tot 8 personen, 5.000 euro startgeld betalen. Wij hebben vrij snel beslist om met twee teams in te schrijven, dus moeten we ook 10.000 euro inzamelen. ‘Fietsen voor Ine’ is onze groepsnaam omdat we dit willen doen ter nagedachtenis van mijn zus. Het is ook een weerspiegeling van hoe zij naar het leven keek, altijd bereid om te helpen, tevens ook genieten van het leven en niks uit de weg gaan.”

Twee teams

“Onze groep bestaat uit Dries Grymonpon, Bert Grymonpon, Kevin Verschoore, Christophe Vercruysse, allen afkomstig uit Passendale en vrienden vanuit KLJ Passendale. Verder nog Wouter Vandewiele, een collega van mij en zijn vriend Daan Vanwildemeersch.”

Ineke overleed op 5 augustus 2011. Eind mei 2011 werd leukemie vastgesteld. Ze kreeg twee reeksen chemotherapie en overleed door een infectie omdat haar weerstand volledig weg was. “Ik speelde al een tijdje met het idee om iets te doen ter nagedachtenis van haar. Tijdens de wekelijkse fietstocht op zondagvoormiddag met vrienden werd eens gesproken over 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker en onmiddellijk sprongen een paar mensen mee op de kar. In eerste instantie schreven we één team in, maar vonden al snel genoeg mensen en goodwill om nog een tweede team bij te maken. Met onze actie willen we het onderzoek tegen kanker steunen, kanker onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken en zo er voor zorgen dat Ineke niet voor niks is gestorven.” De ouders van Dieter steunen de actie. “Ineke kunnen we niet meer helpen, maar anderen wel”, zeggen Johan Van der Meulen en Ingrid Vandepitte.

Activiteiten

“De actie op zich is het fietsen van de 1.000 km. Om dit te doen, moeten we geld inzamelen en dit gebeurt door een combinatie van eigen initiatieven, aangevuld met andere verenigingen die ons willen steunen. We zijn echt verheugd met de respons. Eigen initiatieven waren de ijsjesverkoop tijdens de beenhesp van KLJ Passendale (600 ijsjes verkocht, red.). Daarnaast komt er nog een tombola in 2017 en willen we samen met de vriendinnen van in de lagere school een benefiet op poten zetten. De ouderraad van VBS De Fontein heeft chips en popcorn verkocht tijdens hun streekbierenavond, LG Passendale baat een standje uit tijdens ‘Kerst up de platse’ begin december op de markt van Passendale. De lagere schoolvriendinnen werken momenteel ook nog aan een actie en de collega van Dieter, Wouter Vandewiele, wil tijdens de Ronde van Vlaanderen ook een evenement op poten zetten”, aldus Ingrid.

Dwaallichtjestocht

De eerst volgende activiteit is de dwaallichtjestocht van de KVLV op 4 november. Het wordt een landelijke tocht voor het hele gezin vol sfeer en smaak (apero, soep, warm gerecht, dessert). Start om 18.30 uur aan PC De Craeye. Volwassenen betalen 12 euro, kinderen (-12) 6 euro. Bij slecht weer heeft alles plaats in het Parochiaal Centrum. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier