Fietsdiefstallen zijn gedaald in Brugge

Redactie KW

Het aantal fietsdiefstallen in Brugge is vorig jaar met meer dan 20 % gedaald. Dat is volgens het stadsbestuur veel te maken met de fietsveilige infrastructuur en bewaking waarin de laatste jaren flink is geïnvesteerd. En ook de verscheidene campagnes over hoe je fietsdiefstal voorkomt dragen bij aan dit positieven resultaat.

In Brugge worden de meeste fietsen gestolen aan het station. Extra controles en het openen van een fietspunt om een extra oogje in het zeil te houden missen hun effect niet. In een fietsstad als Brugge is fietsdiefstal een prioriteit in het veiligheidsplan. ” We komen van 1500 fietsen aangegeven naar een 1000- tal. Dat is nog altijd 1000 te veel maar het is een merkbare verbetering na jarenlange inspanningen op het vlak van infrastructuur en politiewerking, zegt burgemeester Patrick Moenaert.

Aangifte van diefstal

In de Brugse binnenstad zijn er intussen meer dan 4.000 tegen diefstal beveiligde fietsstallingen. Steeds meer fietsers maken gebruik van de gratis dienst om hun fiets te graveren. En dat is een goede zaak vindt de politie. Toch wordt één derde van de fietsdiefstallen niet aangegeven. En dat is net belangrijk meent Korpschef Dirk Van Nuffel van de Brugse politie. ” Het is voor ons heel belangrijk om het ogenblik en de plaats van de fietsendiefstallen in kaar te brengen. We maken het de benadeelde ook makkelijk want je kan ook via het internet aangifte doen van de diefstal van je fiets”.

Jonge slachtoffers

Investeren in een goed slot én dan ook je fiets sluiten blijft belangrijk. Om de jongeren daar toe aan te zetten te zetten maakten leerlingen van de stedelijke academie enkele filmpjes op internet. Want uit de tellingen blijkt ook dat 25% van wie zijn fiets kwijt speelt tussen 15 en 19 jaar is.

Fietsdiefstallen zijn gedaald in Brugge

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.