Fiets voor korte trips huren aan station van Waregem

Redactie KW

In een aparte stalling aan het station van Waregem kunnen treinreizigers vanaf 30 mei een fiets huren voor korte verplaatsingen. Deze Blue-bikes van de NMBS kan je huren bij de sociale werkplaats Veloods, die ook het nieuwe fietspunt aan het Waregemse station openhoudt.

Hoe werkt het systeem? Klanten abonneren zich vooraf via www.blue-bike.be. Met een persoonlijke kaart halen ze hun fiets af in een fietspunt, waar zowel de kaart als de fiets worden gescand. De fiets moet worden teruggebracht in hetzelfde station en betalen gebeurt aan het einde van de maand per domiciliëring. Een uitlening geldt voor de rest van de dag en kost beduidend minder dan een ritje met een klassieke huurfiets.

Combinatie met trein promoten

Van bij het begin zijn er meer dan 1.000 fietsen in gebruik, dus zal er altijd wel eentje beschikbaar zijn. Uitlenen kan tijdens de openingstijden van de fietspunten, elke werkdag van 7 uur tot 19 uur. Terugbrengen kan ook na sluitingstijd.

Fietspunten zijn steeds initiatieven uit de sociale economie. Er worden niet alleen Blue-bikefietsen verdeeld, de werknemers houden ook toezicht op de fietsenstallingen van de stations en voeren kleine reparaties uit. Zo willen ze het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer promoten.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.