FAVV : 7 op 10 horeca- en voedingszaken behalen goed resultaat in Oostende

Redactie KW

Het Federaal Voedselagentschap heeft de resultaten bekendgemaakt van de aangekondigde controle-actie te Oostende.

Die vond vorige week plaats. 22 inspecteurs en controleurs van de Provinciale Controle-Eenheid West-Vlaanderen hebben 454 inrichtingen gecontroleerd. 64 % van de gecontroleerde bedrijven behoorde tot de horeca (restaurants, café’s, frituren, grootkeukens, …). Daarnaast werden ook 8 supermarkten, 19 bakkers, 16 slagers, 4 viswinkels, 69 detailhandels en 46 marktkramers gecontroleerd. 71 % van de geïnspecteerde bedrijven behaalden een goed resultaat.

114 waarschuwingen en 16 PV’s

Ondanks de uitgebreide informatiecampagne van zowel de stad Oostende als het Voedselagentschap namen slechts een 90-tal mensen deel aan de opleidingssessies die deze controles voorafgingen. Dit vertaalde zich in het uitschrijven van 114 waarschuwingen (25%) en het opstellen van 16 processen-verbaal (3,5%) . Deze maatregelen waren hoofdzakelijk te wijten aan overtredingen met betrekking tot het ontbreken van het autocontrolesysteem, de infrastructuur en hygiëne en het niet toepassen van de voorgeschreven temperaturen.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.