Famous Mice verbreekt wereldrecord kaassculptuur

Redactie KW

Op de dijk van Oostende is het wereldrecord kaassculpteren verbroken. Vier kunstenaars maakten een beeld van alleen maar kaas. Het uiteindelijke kunstwerk woog 1059 kilo, dat is bijna een verdubbeling van het vorige record. Eigenlijk ging het om een reclamestunt van de Nederlandse kaasproducent Oudendijk.

De sculptuur van Baldrick Buckle heet Famous Mice, en toont allemaal kaassnoepers voor: Mickey Mouse, Jerry, Mighty Mouse en Speedy Gonzalez.

Dat het record net vandaag sneuvelt, is geen toeval. Het is Dag van de Kaas.

“Ik ben trots op het resultaat,” zegt Baldrick Buckle. Vijf dagen sculpteren in een koude glazen stolp was geen lachertje. Bovendien bleek het beeldhouwen van kaas toch net iets moeilijker dan het sculpteren van zand bijvoorbeeld. Dit vooral door de dichte structuur van de kaas. Maar ik ben blij dat het ons gelukt is. Een wereldrecord vestig je niet iedere dag.”

Herr Seele was kaasmissionaris, de peter van de recordpoging. Hij sculpteerde zijn eigen figuurtje Cowboy Henk. “Het beeldhouwen met kaas was een zeer aparte ervaring, maar allerminst een sinecure, geloof me. Toch ben ik blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”.

(jv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.