Zeventigste huwelijksverjaardag voor Maurice en Laura uit Torhout

© Foto JS
Johan Sabbe

In restaurant De Beiaard op de Markt hebben Maurice Vandecasteele en Laura Dewulf hun zeventigste huwelijksverjaardag gevierd: een platina jubileum!

Maurice, die uit Torhout afkomstig is, werd op 23 september 1925 geboren en Laura, uit Kortemark afkomstig, op 3 september 1926. Ze trouwden in de laatstgenoemde gemeente op 14 juni 1948 en kregen twee dochters Marie-Anne (met Guido) en Karin (met Marc). Ze hebben intussen ook vier kleinkinderen Peter, Siska, Veerle en Nico en acht achterkleinkinderen: Lien, Kaat, Louise, Trix, Saar, Lena, Robin en Bieke. Het echtpaar heeft vele jaren in de Jeroen Boschlaan gewoond, maar nu woont Maurice in een appartement in de ‘s Gravenwinkelstraat en verblijft Laura in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus.

Maurice heeft eerst als automecanicien in dienstverband gewerkt en heeft vervolgens van 1960 tot aan zijn pensioen in 1988 een eigen vrachtwagengarage langs de Kortemarkstraat gerund. Hij verkocht en herstelde vrachtwagens van diverse merken, het laatst van Volvo. Hij had een aantal mensen in dienst. Laura stond in voor de administratie. De zaak wordt op dezelfde locatie voortgezet door Jerry Vandecasteele, de zoon van de broer van Maurice. Jerry heeft zich op de eerste plaats toegelegd op zijn bekende takeldienst.

Maurice is in zijn vrije tijd om en bij de veertig jaar actief geweest bij de Flandria Karabijnschutters, aanvankelijk in café Flandria en daarna in de cafetaria van de stedelijke sporthal. Hij is lang voorzitter van de club geweest, maar is sinds ongeveer tien jaar met het karabijnschieten gestopt. Zijn kleinzoon Nico Geers heeft de fakkel overgenomen. Maurice is graag op de computer bezig. Een ruime afvaardiging van het stadsbestuur kwam de platina jubilarissen feliciteren en geschenken uitreiken.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier