Willy en Greta uit Roeselare werden verliefd na eerste dans

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Dag op dag trouwden Willy Robyn en Greta Geeraert precies vijftig jaar geleden. Naar aanleiding van die speciale dag werden ze op vrijdag 8 juni feestelijk onthaald op het stadhuis van Roeselare.

De jubilarissen Willy Robyn (74) en Greta Geeraert (73) zijn beiden geboren en getogen in Roeselare. Willy groeide als enig kind op in de Herentalslaan en Greta, een telg uit een gezin van vier kinderen, in de Gitsestraat.

“We leerden elkaar kennen in het zaaltje van ‘Gildenhove’ waar regelmatig een bal plaatsvond”, vertelt Greta. “Het was na de eerste dans al prijs en we spraken voor het volgend weekend af in de ‘Palma’. Een jaar later gaven Willy en Greta allebei toen 24 jaar elkaar het jawoord op 8 juni 1968. Eerst woonden ze zes maand mee bij de ouders van Willy tot hun huurhuis langs de Diksmuidsesteenweg vrijkwam. Kort daarop kochten ze hun eigen woning langs de Beversesteenweg en werden ze de fiere ouders van Anja (+).

Zilverschoon

Beroepshalve werkte Willy twintig jaar in het spiegelbedrijf van Decruy in de Steenstraat. Toen het bedrijf zijn deuren sloot, kon hij als bouwvakker aan de slag bij de firma Coussee. Hij zette na twee jaar de stap naar het metaalbedrijf Deprez waar hij na 17 dienstjaren met brugpensioen ging. Greta zette haar eerste stappen op de werkvloer in de spinnerij van Jonckheere, later bij Vanhoutrieve en dan nog enkele jaren bij Louis De Poortere.

Sinds 25 jaar wonen ze op een knus appartement langs de Beversesteenweg achter ‘Zilverschoon’ met een mooi stukje natuur. “We wonen hier graag en nemen de dag zoals die komt”, aldus het koppel.

“Op maandag en vrijdag gaan we graag eens naar het Mammoetcentrum en gaan nadien op bezoek bij de moeder van Willy in het WZC ‘Ter Berken’. Eens per maand ga ik naar de Kvrp, de postzegelvereniging met ons lokaal in ten Elsberghe.”

Zaterdag 9 juni trakteerden de jubilarissen hun familie in het restaurant Saint Georges waar de voorbije vijftig jaar met een gezellig etentje afgesloten werd. (EM)