Waregemnaars Roland en Monique Naessens vieren goud: “Samen fratsen uitgehaald op de kermis”

De jubilarissen werden met de familie in het stadhuis gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Roland Naessens en Monique Verschelde werden op het stadhuis ontvangen om er hun gouden huwelijksjubileum te vieren.

Roland (73) werd in Gent geboren, Monique (72) zag het levenslicht in Waregem. De jubilarissen uit de Leiegoeddreef trouwden op 11 juli 1969 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Sint-Eloois-Vijve. Roland werkte van zijn 16 tot zijn 58 jaar in de sanitaire sector als chauffagist.

Sinds januari 2005 geniet hij van zijn welverdiend pensioen. Ontspanning vond hij vroeger in het verzamelen van postzegels. Nu vind je hem vaak terug in de tuin van zijn dochter en hij houdt van kaarten, reizen en uit eten. Hij is lid van Okra.

De loopbaan van Monique begon al op haar 14de in het rusthuis in Waregem. Toen ze er 25 en 40 jaar werkte, kreeg ze een huldiging. Na 46 jaar dienst ging ze met pensioen. De hobby’s deelt ze met haar man en ook zij is lid van Okra.

De jubilarissen kregen een dochter Eveline. Die gaf haar ouders een van de mooiste cadeaus uit hun huwelijk, kleinkinderen Harmen en Ruben. Monique was zo blij toen ze hoorde dat ze oma zou worden dat ze nog voor de eerste echografie een cadeautje kocht. Dat bleek er eentje te weinig want er was een tweeling op komst. Het gouden paar bewaart mooie herinneringen aan het plezier en de fratsen die ze samen met hun vrienden uithaalden op de Hoekjeskermis en ze blikken met veel plezier terug op de mooie reizen die ze maakten met hun dochter, schoonzoon en de tweeling. (VVRK)