Viering gouden bruiloft Francis Beke en Josiane Cambier

Op de foto: het gouden koppel Josiane en Francis met burgemeester Peter Roose, schepen Pascal Sticker, zoon Olivier, echtgenote Brigitte met de kinderen Robbe en Belle en familieleden. © JT
Redactie KW

Francis en Josiane vierden met hun familie en vrienden op zondag 13 oktober hun gouden bruiloft. Francis werd net over de grens in Rexpoëde geboren op 9 mei 1947, en Josiane zag het levenslicht in Bulskamp op 30 juli 1949.

Het begon allemaal in zaal Uilenspiegel in Izenberge. Na een paar steelse blikken trok Francis zijn stoute schoenen aan, stapte in haar richting en opende met de legendarische woorden: ‘voulez-vous danser avec moi’. En Josiane was direct akkoord. Een paar afspraakjes later zou Francis naar Bulskamp afzakken. De dorpelingen dachten eerst dat de Franse président “himself” op bezoek was gekomen want Francis was gearriveerd met een chique Citroën DS zoals de Franse staatshoofden van weleer.

Maar Francis zou hem snel aanpassen. Hij begon vlug een aardig mondje van het plaatselijk dialect te spreken. Op 8 oktober 1969 gaven ze elkaar het ja-woord. Francis was zetelgarnierder van beroep en werkte in de zetelfabriek Furnica. Maar jammer genoeg sloot dit bedrijf zijn deuren. Gelukkig kon Francis terug aan de slag bij het visserijmuseum, een taak die hij met hart en ziel volbracht tot hij met pensioen ging.

Ondertussen maakte hij af en toe een zijsprongetje naar het voetbal, en bij WS Bulskamp was hij een graag geziene gast.

Als geboren en getogen Bulskampnaar ging Josiane naar de lagere school in het dorp. Achteraf koos ze de richting haartooi bij het Rito in De Panne. Ze vestigde zich als kapster in Bulskamp en dat beroep oefende ze uit tot aan haar pensioen.

Josiane en Francis hebben één zoon, Olivier, en die heeft ondertussen zelf al twee kinderen: Robbe en Belle.

De jubilarissen werden ontvangen op het stadhuis van Veurne, waar hen enkele geschenken werden overhandigd door het stadsbestuur, gevolgd door een receptie. Het gouden koppel woont in de Bulskampstraat in Bulskamp bij Veurne.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier