“Van alles genieten zolang we gezond blijven”

De jubilarissen, samen met familie en delegatie van het gemeentebestuur. © Foto Carlos
Redactie KW

Alfons Haerinck (74) en Hedwige Eeckhout (73) uit de Rijksweg zijn 50 jaar getrouwd. In die 50 jaar bouwde het koppel een warm nest uit voor z’n kinderen en kleinkinderen. “We houden ervan als we voor de kleinkinderen kunnen zorgen”, klinkt het.

In 1964 leerden Alfons uit Desselgem en Hedwige uit Wielsbeke elkaar kennen in de Deerlijkse dancing The Golden River. “Dat was toen een van de weinige uitgaansplaatsen in de buurt. We kunnen zeggen dat het bij ons liefde op het eerste gezicht was. We verkeerden vier jaar en besloten dan met elkaar te huwen”, weet Hedwige nog.

Het koppel trok in bij de ouders van Hedwige langs de Rijksweg. Haar vader lag na een ongeval te bed. “We hebben eerst voor mijn vader en dan voor mijn moeder gezorgd tot aan hun overlijden. Alfons had er geen probleem mee om bij zijn schoonouders te komen wonen”, zegt Hedwige. “Dat klopt. De liefde tussen ons was zo groot. Voor mij was dat geen drempel“, vult haar man aan.

Drie zonen

Alfons ging aan de slag als fineervoeger bij het houtbedrijf Harinck en Hedwige was stikster in de textielfabriek Lava in Sint-Baafs-Vijve. Ondertussen werden ze de trotse ouders van drie zonen. “Kurt, Paul en Luc werden tussen 1970 en 1974 geboren. Zij schonken ons al zeven kleinkinderen. Zij zijn nu tussen 23 en 6 jaar oud”, vertelt Alfons.

De jubilarissen zijn heel zorgzame mensen. Net zoals ze hun ouders bijstonden, zorgen ze ook mee voor hun kleinkinderen. “Na school kwamen onze oudste kleinkinderen hier hun huiswerk maken. Ook nu halen we onze jongste nog op aan de schoolpoort. We houden ervan als ze in de buurt zijn”, glimlacht Hedwige.

Geheim

Voor het stel zijn de decennia voorbij gevlogen. “We hebben het altijd heel goed gehad met elkaar. Een geheim voor een mooi huwelijk is er niet, maar we moeten elkaar vertrouwen en alles met elkaar delen”, aldus de jubilarissen, die zich nog heel goed voelen en de toekomst nog rooskleurig tegemoet zien. “We zijn van plan van alles te genieten zolang we gezond blijven. Dat is het belangrijkste”, besluit het paar. (NVR)