Sonja Bourgeois uit Heule overleden op 76-jarige leeftijd

Redactie KW

Sonja Bourgeois is overleden in haar woning in de Molenstraat in Heule. Ze was sinds twee jaar ongeneeslijk ziek. Ze werd 76 jaar.

Sonja was de echtgenote van Noël Delombaerde. Met haar zus Vera groeide ze op in de Heirweg in Kortrijk, op de wijk Heule-Watermolen. Van haar 16de tot haar 26ste werkte ze in de Innovation in Kortrijk, bleef dan een tijd thuis voor haar kinderen, om dan tot aan haar pensioen in de (vroegere) stoffenwinkel Soraj in het Ring Shopping Center te werken. Ze had een echte talenknobbel en volgde in volwassenenonderwijs Duits, Engels en Spaans. Dat kwam haar goed van pas toen ze op vakantie ging naar verschillende plaatsen waar haar dochter destijds als reisleidster werkte.

Daarnaast zong ze graag, destijds bij het Sint-Godelievekoor van Heule-Watermolen, laatst bij het Gemengd Koor Per Voce in Heule, dat zal zingen op haar uitvaart.

Sonja was moeder van twee kinderen: Sophie (met Philippe De Poortere, Wevelgem) en Sven (Heule). Ze had ook drie kleinkinderen die bij haar altijd welkom waren. De voorbije 15 jaar heeft ze ook gezorgd voor haar man Noël, tot hij een jaar geleden noodgedwongen in wzc De Korenbloem (waar hij destijds zelf als onderhoudsman gewerkt heeft) werd opgenomen.

De uitvaartdienst rond de urne heeft plaats op zaterdag 31 augustus om 14 uur in het crematorium Uitzicht in Kortrijk. (NOM-Begr. Bloyart)