Roland Berteloot was afkomstig van Beselare, maar woonde sinds de jaren 70 in Tielt. Hij was vader van vijf kinderen en opa van zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Mivalti, het Tieltse tehuis voor volwassen personen met een verstandelijke beperking, is in rouw. Als opvoeder merkte Roland dat er geen voorziening bestond voor de opvang en begeleiding van mensen met een beperking, dus besloot hij Mivalti op te richten met steun van de eerste voorzitter Christian Vande Vyvere. Roland was er zelf ook jarenlang directeur.

De uitvaart vindt plaats op woensdag 22 mei om 10 uur in de decanale Sint-Pieterskerk.

Ook zanger Christoff is getroffen door het overlijden. Roland Berteloot is namelijk de vader van zijn manager Bert. Op zijn Facebookpagina postte Christoff een kort eerbetoon.

Lieve Roland, het lijkt nog steeds onwezelijk dat jij er niet meer bent. Jarenlang maakte je deel uit van onze familie,...

Geplaatst door Christoff op Donderdag 16 mei 2019
Roland Berteloot was afkomstig van Beselare, maar woonde sinds de jaren 70 in Tielt. Hij was vader van vijf kinderen en opa van zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Mivalti, het Tieltse tehuis voor volwassen personen met een verstandelijke beperking, is in rouw. Als opvoeder merkte Roland dat er geen voorziening bestond voor de opvang en begeleiding van mensen met een beperking, dus besloot hij Mivalti op te richten met steun van de eerste voorzitter Christian Vande Vyvere. Roland was er zelf ook jarenlang directeur. De uitvaart vindt plaats op woensdag 22 mei om 10 uur in de decanale Sint-Pieterskerk.Ook zanger Christoff is getroffen door het overlijden. Roland Berteloot is namelijk de vader van zijn manager Bert. Op zijn Facebookpagina postte Christoff een kort eerbetoon.