Noëlla Bouckaert en Daniël Missant uit Tielt vierden hun diamanten huwelijksjubileum

De jubilarissen Noëlla Bouckaert en Daniël Missant vierden in het gezelschap van familie. © Foto WME
Redactie KW

Noëlla Bouckaert (82) en Daniël Missant (82) stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Het diamanten paar werd uitgenodigd naar Huis Mulle de Terschueren, waar ze een glaasje aangeboden kregen door het gemeentebestuur.

Noëlla Bouckaert en Daniël Missant kennen de stad Tielt al van in hun kinderjaren. Ze werden er geboren, liepen er school en vonden er werk. Daniël doet graag zijn verhaal: “Ik kom uit een groot gezin dat bestond uit vijf zonen en twee dochters. Ik ging tot aan mijn 14de naar school in Tielt en daarna werd ik glassnijder en glasplaatser bij Desander, ook in Tielt. Mijn vrouw Noëlla heeft nog twee broers en ook zij ging tot aan haar 14de naar school. Daarna werd ze huisvrouw.”

Eerste ontmoeting

“Ik weet nog heel goed waar ik Daniël voor het eerst heb ontmoet”, neemt Noëlla over. “Het was hier in Tielt op het Rameplein. Er was kermis in de stad en dat was het ideale moment om iemand te leren kennen. Ik maakte kennis met Daniël en het klikte. Zo goed zelfs dat wij in het huwelijksbootje stapten op 23 mei 1958. Als we goed tellen, is dat 60 jaar geleden en die speciale huwelijksverjaardag werd goed gevierd.”

“Onze eerste thuis vonden we in de Grote Hulststraat en in 1975 verhuisden we naar de Deken Demolstraat, waar we nu nog altijd wonen. Ik hoop dat we hier nog lang mogen blijven. Als onze gezondheid mee wil, zal dat geen probleem zijn.”

Verzamelaar

Tijdens hun huwelijksjaren kregen Noëlla en Daniël vier kinderen. “Twee zonen Ronny en Johny, een dochter Conny en onze dochter Nathalie is gestorven bij de geboorte. We zijn oma en opa van twee kleinkinderen: Delphine en Mathias. We hebben het hier goed in ons huisje. Daniël is een verzamelaar van bidprentjes, die hij dan mooi klasseert. De meeste bidprentjes zijn van overleden personen uit Tielt. Sinds onze kinderjaren hebben wij al altijd een speciale band met de stad gehad en dat zal voor altijd zo blijven”, rondt Noëlla Bouckaert enthousiast af.

(NS)