Michel Baert (87) uit Bellegem overleden

Redactie KW

Op donderdag 27 juni overleed Michel Baert in Kortrijk. Hij werd 87 jaar.

Michel werd geboren in Bellegem. Hij groeide op in café De Beer en woonde vrijwel heel zijn leven in Bellegem. Hij woonde in de Processiestraat. Michel was de weduwnaar van Antoinette Lefebvre die in 2014 overleed. Hij verbleef de laatste twee weken in afdeling Wielewaal van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk. Zijn droom om nog naar De Zon in Bellegem te kunnen als het thuis niet meer lukte, is niet meer mogelijk geweest.

De kinderen zijn Eddy (met Miriam Deforce) en Mieke (met Sven Geselle). Er zijn 7 kleinkinderen onder wie er eentje overleden is en er is één achterkleinkindje. Michel begon als textielarbeider en werd later bediende. Laatst werkte hij bij sanitairbedrijf Ongenae in Marke.

Michel was heel actief in het verenigingsleven van Bellegem. Hij riep de kermis in de Processiestraat en Walleweg weer in het leven zo’n 20 jaar geleden. Hij organiseerde ook mee de koersen in zijn dorp. Hij hield er ook van om te gaan kaarten. De uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 4 juli om 10 uur in de Sint-Amanduskerk op Bellegemplaats in Bellegem. (EDB – Uitvaartzorg Planckaert, Bellegem)

31/12/1931 – 27/06/2019