Meense Georgette Demeyere blaast 100 kaarsjes uit

In het wzc Andante werd Georgette Demeyere door de directie, het personeel, het stadsbestuur, OCMW en provinciebestuur gehuldigd naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. (Foto WO)
Redactie KW

Het was feest in het woonzorgcentrum Andante, want Georgette Demeyere vierde er haar 100ste verjaardag.

Georgette werd op 20 februari 1918 in het Vlaams-Brabantse plaatsje Ruisbroek overleden. Haar ouders Jules Demeyere en Emma Vandenameele waren tijdens WOI op de vlucht voor het oorlogsgeweld . Ze was een van de elf kinderen, de op drie na jongste, en had nog zeven broers en drie zussen. Enkel haar broer Honoré die in Izegem verblijft, is nog in leven.

Georgette liep school in Geluwe en begon op haar vijftiende te werken in de natte filature van Roncq. Ze bleef er werken tot de fabriek sloot bij het uitbreken van WOII. Daarna bleef ze thuis om voor haar kinderen te zorgen.

Bakkerij op Barakken

Ze trouwde op 9 september 1937 in Dadizele met Albert Latruwe. Samen kregen ze met Lionel, Arlette en Noël drie kinderen.

Ze had haar man leren kennen tijdens een dansavondje. Samen met haar man, die bakkergast was, hield ze een tijdje een bakkerij open op de Barakken. Kaarten is altijd een van haar favoriete hobby’s geweest.

Georgette woonde achtereenvolgens in Dadizele, Geluwe en Menen. In 1995 verhuisde ze vanuit de August Debunnestraat naar het woonzorgcentrum.

Georgette is ook de trotse grootmoeder van tien kleinkinderen, veel klein- en achterkleinkinderen. In de familie is er nu ook al een vijfgeslacht. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier