Marie-Louise Delameilleure uit Bissegem overleden op 92-jarige leeftijd

Marie-Louise Delameilleure. © EDB
Redactie KW

Op donderdag 22 augustus overleed Marie-Louise Delameilleure in Kortrijk. Marie-Louise werd geboren in Bourgebus in Frankrijk maar groeide op in West-Vlaanderen. Haar vader was tijdelijk in Frankrijk aan het werk toen ze geboren werd. Ze vierde in juli nog haar 92ste verjaardag.

Voor Marie-Louise op haar 32ste trouwde met Gentiel Lagae – een weduwnaar met drie kinderen – werkte ze als verpleegster bij de prematuurtjes in het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Daar is ze zelfs meter geworden van een kindje dat in een groot gezin geboren werd. Haar metekind bleef contact houden.

De kinderen zijn Paul (en Veerle Lammens), Bernadette (en Bernard Accou) en wijlen Philippe (en Veerle Beernaert). Er zijn zes kleindochters, één achterkleindochtertje en nog eentje op komst. De kinderen uit het eerste huwelijk van Gentiel zijn Gabriël (en Odette Vandewaelle), wijlen Agnes (en wijlen Daniël Lommens) en Maria (wed. van Roger Boury).

Marie-Louise woonde in de Gullegemsesteenweg waar ze samen met haar man Gentiel ‘Huis Lagae’, een winkel in school- en rookgerief uitbaatte. Het koppel deed ook de markten.In 1996 was Marie-Louise de eerste bewoner van een appartement bij Serviceflats Rietveld, zoals dit toen nog genoemd werd. Ze woonde in haar flat tot drie weken geleden. Dan verhuisde ze nog naar woonzorgcentrum Biezeveld.

Marie-Louise deed veel vrijwilligerswerk. Zo was ze vrijwilliger in de cafetaria van Wijkcentrum De Zonnewijzer in Kortrijk. De eerste jaren dat Marie-Louise in haar flat woonde organiseerde ze er de bingo en de gezelschapsspellennamiddagen. Ze deed ook vele jaren boodschappen voor verschillende bewoners. Als vrijwilliger voor Buren voor Buren bezocht Marie-Louise vele jaren de zieke mensen. Ze breide ook nog sjaals voor Poverello. Ze volgde ook lang kookles. Zo lang het lukte, ging ze ook wandelen. Marie-Louise deed ook veel uitstappen in eigen land en in het buitenland met Ziekenzorg en las veel boeken. Ze hield van thrillers van Agatha Christie en Pieter Aspe. Daarnaast vulde ze ook graag kruiswoordraadsels in.

De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 28 augustus om 10 uur in de Sint-Audomaruskerk op Bissegemplaats in Bissegem. (EDB – Begrafenissen Rigole/Sereni Bissegem/foto EDB)