Magda en Antoon uit Zulte 50 jaar getrouwd: “Geen tijd om al te stoppen”

© MVW
Redactie KW

Magda Braekevelt (71) en Antoon Bassez (73) werden op het gemeentehuis door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen ontvangen en gehuldigd ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren: Pascal en Christoph. Er zijn vier kleinkinderen.

Bij de ontvangst op het gemeentehuis waren ook veel ogen gericht op zoon Christoph. Terecht overigens, hij was vroeger de gastheer in restaurant Sint-Christophe in Olsene en tegenwoordig de zaakvoerder van Apostrophe aan de kerk van Olsene en op wandelafstand van het gemeentehuis. Zo blijft hij opvallend actief in de horeca. De zoon gunde op het gemeentehuis echter de eer aan moeder en vader. Het huwelijksfeest vond plaats in de zaal D’Hulhaege in Deinze. Op de tonen van ‘Du’ werd de openingsdans voltrokken. Antoon was eerst actief in de drukkerij, later werd hij verzekeringsmakelaar. “Er is geen tijd om al te stoppen”, zegt hij. “Ik ben nog altijd een helpende kracht in het verzekeringskantoor bvba Bassez en Partners.

Magda was dan in de eerste plaats huishoudster die zich ontfermde over de opvoeding van de twee kinderen. Terwijl Antoon nog iedere dag goed weet wat te doen, blijft ook Magda niet stilzitten. Ze doet uiteraard het huishouden, maar voelt zich ook geroepen om regelmatig uitstapjes te doen. (RMN)