Lucien Van Braekel en Jeannine Arno vieren diamanten jubileum: Liefde gevonden ‘Onder den Toren’

Jeannine en Lucien werden met de familie in het stadhuis ontvangen. © HDV
Redactie KW

Op 28 september vierden Lucien Van Braekel en Jeannine Arno hun diamanten jubileum. Hun deur staat altijd open en ze spelen nog graag eens restaurant voor de kinderen en kleinkinderen.

Lucien (83) werd in Waregem geboren, Jeannine (81) in Kortrijk. Ze leerden elkaar kennen in de toenmalige zaal ‘Onder den Toren’. Daarna probeerden ze elkaar te zien in de Concordia, rechtover het huis van Jeannine. Tot haar moeder het welletjes vond en Lucien binnen riep om eens van dichtbij te zien welk vlees ze in de kuip had.

Op 24 september 1959 trouwden ze in Waregem. Lucien begon zijn loopbaan bij Bekaert in Vichte. Daarna werkte hij 25 jaar bij badstofweverij Gebroeders Van Compernolle in Anzegem. Door een periode waarin het moeilijk ging in de textielsector, werd hij genoodzaakt om de laatste jaren van zijn loopbaan nog eens te verhuizen.

Voor zijn brugpensioen in 1993 werkte hij bij de Gebroeders Van Neder, dat later failliet ging. Sinds 2001 is hij in pensioen.

Serre

Zijn vrije tijd brengt Lucien graag door in de tuin. Hij kweekt nog steeds sla en tomaten in zijn serre.

Boodschappen doet hij graag nog eens met de fiets en hij volgt tennis, voetbal en muziekprogramma’s op de Duitse tv. Hoewel Jeannine op school snit en naad volgde, was haar eerste job bij een paardenslachterij. Daarna ging ze aan de slag als spoelster in de textielsector. Na de geboorte van hun eerste kindje, bleef ze thuis om voor het gezin te zorgen.

Ze is een bezige bij die altijd in de weer is, opruimen, poetsen, wassen, strijken, naaien, breien of borduurwerk samen met haar maatje Lydie, niets is haar te veel. Ze leeft voor haar kinderen. Een wandelingetje maken of een koffie gaan drinken ontspannen haar.

De jubilarissen uit de Caseelstraat kregen drie kinderen die op hun beurt voor zes kleinkinderen zorgden. (VVRK)