Kortrijkzaan Jaak De Meester (89) plots overleden

Redactie KW

Op vrijdag 27 april is Jaak De Meester onverwachts overleden in Kortrijk. Jaak werd geboren in Kortrijk en groeide er op als oudste van acht zonen. Hij was de echtgenoot van Jacqueline Callebert en woonde in de Budastraat, waar het koppel in 2015 nog verkozen werd tot peter en meter van Buda.

De kinderen zijn Carl (met Karin Klarenberg), Sabine (met Hans Hessels) en wijlen Alec. Er zijn drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Jaak werkte als technisch bediende in de spinnerij in Kortrijk. In augustus 1950 trokken hij en zijn echtgenote als jonggehuwden naar Congo. Daar was Jaak tot in 1962 ambtenaar bij het koloniaal bestuur. Hij verbleef als rondreizend agent in het binnenland van de provincie Luluabourg. Na de onafhankelijkheid moest Jaak met zijn gezin Congo verlaten. Terug in België ging hij aan het werk als reisgids en later werd hij kruidenier. Uiteindelijk trok Jaak naar Nederland om er bedrijfsleider te worden. Na zijn pensioen deed Jaak nog vertaalwerk voor een tijdschrift van ex-ambtenaren in Congo.

Jaak hield van lezen en ging graag naar toneel en concerten. Hij maakte ook geregeld tijd vrij voor een uitstapje. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 4 mei om 11.30 uur in crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk. (EDB – begrafenissen Bloyart, Kortrijk)