Karel De Meyer en Leona Vergote zijn 65 jaar getrouwd

Karel De Meyer en Leona Vergote vierden hun briljanten huwelijksverjaardag samen met hun uitgebreide familie. © Foto WME
Redactie KW

Karel De Meyer (92) en Leona Vergote (90) vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij delen al 65 jaar passie en liefde. Het koppel werd ontvangen in Huis Mulle de Terschueren.

“Ik ben geboren in Aarsele en woon hier al mijn hele leven”, vertelt Karel. “Op 25 maart 1926 zag ik het levenslicht. Ik voel mij nog goed in mijn vel, ook al ben ik van de jongste niet meer. Ik groeide op in een gezin met nog twee broers en drie zussen. Ik ging naar de lagere school in Aarsele en trok na mijn 14de naar het Provinciaal Handelsinstituut in Gent, waar ik de talen goed leerde beheersen. Boekhouden en rekenen ontbrak niet. Na mijn studies werd ik zelfstandig: ik nam de eierhandel van mijn vader over en deed er nog veevoeders bovenop. Na mijn huwelijk kweekte ik heel wat mestkippen. Mijn dagelijks leven was goedgevuld en het werken nam ik er graag bij. Het succes van mijn hoge leeftijd is in beweging blijven en veel werken. Op mijn oude dag kan ik nog altijd niet stilzitten.”

Ouders goed bevriend

“Ook ik ben afkomstig van Aarsele en werd er geboren op 7 maart 1928”, vult Leona aan. “Ik groeide op met nog een broer en een zus. Tot mijn 14de ging ik naar de gemeenteschool en daarna volgde ik nog les bij de Zusters Maricolen in Deinze. Dat was toen het algemeen middelbaar. Na mijn studies leerde ik Karel kennen in Aarsele en stapten we in het huwelijksbootje. Onze ouders waren goed bevriend en zo kwamen we vaak samen. Toen we trouwden, gingen we in de Sterrestraat in Aarsele wonen.”

Grote familie

“Ik hielp graag mee met Karel. Het waren drukke tijden: ik kweekte de mestkippen op en Karel ging op de baan. Daarnaast had ik met zes dochters op een rij een druk huishouden: Greet, Caroline, Katrien, Ann en Els. Spijtig genoeg is Herlinde op jonge leeftijd overleden. Onze familie werd uitgebreid met 18 kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. We beschikken dus over een grote familie. Ik doe het nu wat rustiger aan en mijn allergrootste hobby is postzegels verzamelen. Karel daarentegen is altijd in de wikkel. Hij is graag in de tuin bezig en kweekt groenten in ons groentetuin.”

(NS)