Kapper John uit de Oudenaardsesteenweg overleden

Een archieffoto van John toen hij de haartjes van zijn kleinzoon aan het knippen was. (GF)
Redactie KW

Op woensdag 2 mei overleed herenkapper John in Kortrijk. John Cokele werd op 5 april 1945 geboren in Kortrijk en heeft er altijd gewoond. Hij werd 73 jaar.

John begon als zestienjarige al met leercontract te werken in een kapperszaak in de Hugo Verriestlaan in Kortrijk. Op zijn twintigste startte hij als zelfstandige. Hij was jarenlang herenkapper in de Oudenaardsesteenweg. Hij was Laureaat van de Arbeid, erelid van kapperskring Kortrijk en omliggende en erelid van C.I.V. In zijn kapperszaak was voetbal een veelbesproken onderwerp. John was een grote supporter van Club Brugge en ging er ook veel naar de matchen kijken. Een andere hobby van John was op restaurant gaan.

John gaf zijn passie voor het coifferen door aan zijn dochter Sophie, die zaakvoerder is van Coiffure Cleos op de hoek van de Loofstraat en de Doorniksewijk. Sophie woont met haar gezin in Marke. Haar partner is Gerd Couckhuyt. John had met Jean Baptiste één kleinzoon.

Reumatoïde artritis

Op jonge leeftijd kampte John al met zware reumatoïde artritis waardoor hij regelmatig spuiten moest krijgen in zijn handen. Op zijn 59ste moest John vroegtijdig stoppen met werken na een hartinfarct. In 2010 verhuisde hij op zijn 65ste naar woonzorgcentrum De Pottelberg. Daar was hij – sociaal als hij was – door iedereen gekend als ‘Den John’, die overal rondreed in zijn elektrische rolstoel. Hij was er één van de jongste bewoners en zal sterk gemist worden. Als optimistische grappenmaker bracht hij er iedereen aan het lachen.

Kapper John uit de Oudenaardsesteenweg overleden

Sinds vorig jaar ging de gezondheid van John fel achteruit. Hij werd verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis. Op woensdag 2 mei is hij overleden. De uitvaartdienst vindt plaats op maandag 14 mei om 10 uur in de kapel van woonzorgcentrum De Pottelberg, Pottelberg 1 in Kortrijk. (EDB – Begrafenissen Rosseeuw, Kortrijk)

05/04/1945 – 02/05/2018