Jacqueline Lagae (90) uit Heule overleden

Redactie KW

Een goede maand na haar 90ste verjaardag is Jacqueline Lagae in de palliatieve eenheid Ten Oever in Kortrijk overleden. Ze had in maart een zware val gemaakt, verbleef een maand in het ziekenhuis en is daarna stilaan achteruitgegaan.Zij woonde in de Stijn Streuvelslaan en was de echtgenote van Albert Feys, die in augustus 2013 overleed.

Jacqueline, geboren in Heule, groeide op in de Peperstraat. In 1951 trouwde ze met Albert Feys, zodat ze in 2011 nog hun diamanten huwelijksjubileum konden vieren. Zij werkte als bobijnster bij de firma’s Velam en Cleppe & Claerbout maar bleef op haar dertigste thuis voor het huishouden. Ze kon goed naaien en vulde graag kruiswoordraadsels in.

Ze was ook een grote fan van veldrijden op televisie: Sven Nys was haar grote idool. Zij was de moeder van twee kinderen: Ingrid (met Yvan Desmet, Wevelgem) en Bart (met Ingrid Vandenberghe, Bissegem). Ze had ook drie kleinkinderen.

De afscheidsplechtigheid had woensdag plaats in de aula van het rouwcentrum Deseyne in Harelbeke. Daarna werd ze op het kerkhof van Heule begraven op de familievergunning bij haar man. (NOM-Begr. Deseyne)