Huwelijk met gouden randje voor Jean-Pierre en Carina

© Davy Coghe
Redactie KW

Jean-Pierre Vanden Berghe (geboren in Brugge op 11 augustus 1943) en Carina De Vloo (geboren in Brugge op 27 februari 1945) uit de Leopold I laan in Brugge vierden zaterdag hun gouden huwelijksjubileum in het Kasteel van Moerkerke.

De twee leerden elkaar destijds kennen op een huwelijksfeest van de neef van Carina die trouwde met de nicht van Jean-Pierre. Ze zijn in het huwelijk getreden op 10 augustus 1968. Het was de toenmalige schepen Medard Stalpaert die het burgerlijk huwelijk in Assebroek mocht leiden.

Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen: Filip en Kristof. Filip nam de fakkel over van zijn ouders en staat nu ook in het onderwijs. Zowel Jean-Pierre als Carina stonden in het onderwijs. Jean-Pierre gaf les wiskunde voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Carina wakkerde bij opeenvolgende generaties de creativiteit en de liefde voor natuur aan. Hij was ook vele jaren actief in de christelijke vakbond voor het onderwijs. Verder is hij een echte Cercle-supporter.

Jean-Pierre was tien jaar lang schepen in Brugge. Hij was bevoegd voor openbare werken en was dagelijks op de werven te zien. Nu is Jean-Pierre nog steeds voorzitter van de Brugse Kaasmarkt. Hij slaagde erin om met succes de kaasmarkt van het Stil Ende te verhuizen naar het Zand, waar nu jaarlijks een massa volk komt. De eerstvolgende editie is gepland op zondag 2 september op het vernieuwde Zand. Het koppel werd gefeliciteerd door schepen Boudewijn Laloo. (SR)